Намети та сміття – синоніми?

Переглядів: 1 642

Ось такі гори сміття є незмінними супутниками любителів відпочинку у наметах та трейлерах на «диких» пляжах. І створюють їх самі ж відпочивальники.
Наметові містечка, які виростають на необладнаних під кемпінги берегах Арабатської Стрілки, є справжніми розсадниками антисанітарії. Люди приїжджають оздоровлюватися, але з філософією – «після мене хоч потоп». І в кількох метрах від їх наметів та трейлерів виростають гори сміття, вириваються ями під туалети…
На зауваження деякі туристи, як не дивно, навіть досить агресивно реагують, мовляв, забезпечте сміттєві баки і «все інше». Але «все інше» є на кемпінгах, спеціально призначених та обладнаних для наметового і трейлерного відпочинку!
Якщо ж хочеться відпочивати на звичайному березі, «дикому», як ми говоримо, не займаному цивілізацією, насолоджуватися піщаними просторами, запахом трав та моря, то будьте людьми – прибирайте за собою сміття!
Коли обмежувався доступ автомобілів до берега між базами «Чайка-2» та «Пассажем», представники трейлеристів пропонували прибрати за собою, але… тільки у вересні, по закінченні сезону… А хто ж буде прибирати територію, не призначену для кемпінгу, кожного дня? Та й де, в якій країні заїжджають на самі пляжі машинами?
З метою попередження засмічення, забруднення пляжної території,
виконком Щасливцевської сільської ради прийняв рішення про обмеження автомобільного доступу до «диких» пляжів. На пляжах відпочивати можна, але не заїжджаючи автомобілями на берег, під саму кромку моря.
Заборони на відпочинок немає. Приїжджайте, відпочивайте, та тільки робіть це цивілізовано – для відпочинку з трейлерами, наметами є автокемпінги!
І, будь ласка, не смітіть, дотримуйте пляжі в чистоті! 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *