З вулиць почнуть прибирати контейнерні майданчики

Переглядів: 2 018

На території Щасливцевської сільської ради буде змінено систему збору твердих побутових відходів.
Зміни у вивозі твердих побутових відходів відбудуться на вул. Миру у с.Щасливцево та на всіх вулицях с.Генічеська Гірка.
Контейнерні майданчики будуть прибрані, і люди мають відтепер складати побутові відходи у власний контейнер на подвір’ї, та у певний день до конкретного часу виставляти його на вулицю, де сміття з нього забиратиме сміттєвоз.
Контейнери будуть надані безкоштовно споживачам, які зареєстровані у встановленому порядку на території Щасливцевської сільської ради, як додаткова послуга КП «Комунсервіс». Тому ті ж споживачі, що вже мають договір на вивіз ТПВ, мають заключити до нього додаткову угоду. Ну, а хто зовсім ще не має договору, звичайно ж, повинен його заключити.
Контейнери надаватимуться у користування з умовою його зберігання протягом  5 років. Якщо він буде пошкоджений за вини споживача, то має бути відновлений за його кошт.
Зауважимо, що безкоштовно контейнери надаватимуться лише зареєстрованим на території сільради споживачам. Інші споживачі мають його придбати самостійно.
«Остаточний графік вивозу ми ще напрацюємо. Зараз же збирати сміття з баків планується 2 рази на день – вранці та увечері, щоб були чистота та порядок, – зазначає директор комунального підприємства “Комунсервіс” Коновалов Олексій Борисович. – Окрім цього, по вулицям Виноградна та Азовська (с.Генічесьа Гірка), 3 рази на тиждень, як і минулого літа, плануємо пустити додатково трактор».
Сільська рада вирішила відмовитися від контейнерних майданчиків, тому що неконтрольоване скидання у них сміття, у тому числі обрізок дерев та будівельного сміття, призводить до швидкого їх перенаповнення (особливо влітку), незважаючи, що вивіз сміття відбувається за графіком.
«Будівельне сміття та від ведення садового чи городнього господарства завжди було заборонено кидати у контейнери. Але ми завжди бачили його гори на контейнерних майданчиках, що перетворювало їх у сміттєзвалища, – говорить Олексій Борисович. – Тому нагадую споживачам, що якщо ви маєте багато будівельного чи «рослинного» сміття, можете замовити послугу з вивезення великих обсягів сміття у «Комунсервісі» (за додаткову плату). Або безкоштовно самостійно вивезти його на тимчасову площадку збору ТПВ у с.Щасливцеве. Окрім цього, у весняні та осінні сезони буде надано певний термін для прибирання своїх ділянок, коли можна буде таке сміття (гілки, опале листя, бур’яни, тощо) виставляти на вулицю і ми його будемо забирати. В інші дні все це є порушенням благоустрою, за що передбачається штраф».
Що стосується вартості послуги з вивозу ТПВ, то вона залишається без змін. Тобто, оплата буде не по кількості баків, а як і зараз, згідно тарифів, встановлених на 1 людину.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *