Нові умови отримання дотації за молодняк

Переглядів: 2 511

Державою введено нові умови отримання бюджетної дотації за молодняк верхньої рогатої худоби. Вона надаватиметься за телят, які народилися у минулому році. Про це повідомив районний відділ агропромислового розвитку.
До закінчення першої черги приймання документів залишився один тиждень. Отже, всім зацікавленим мешканцям треба поспішити надати необхідні документи до Щасливцевської сільської ради. Дані повинні містити повне ім’я власника тварини, податковий номер (або серію та номер паспотра), ідентифікаційний номер тварини.
Також звертаємо увагу, що відповідно до змін Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 285, що набула чинності з 20 квітня 2018 року, дотація надається за кожні чотири повні місяці утримання телят у такому розмірі:

– віком від 4 місяців 1 день до 8 місяців – 300 гривень;

– від 8 міс. 1 день до 12 місяців – 300+700 гривень;

– від 12 міс. 1 день до 12 міс. 29 днів (до тринадцяти місячного віку)– 300+700+1500 гривень;

Вік тварини обраховується на момент подання та реєстрації документів у журналі обліку фізичних осіб – власників тварин, та нараховується підсумком за кожні 4 місяці утримання.

Громадяни, які надали документи у поточному році, за телят 2018 року народження, отримають дотацію за повні чотири місяці утримання, та будуть включені у відомість станом на 01 вересня 2018 року.

Підставою для внесення до відомості фізичних осіб є наявність витягу з Єдиного державного реєстру тварин, станом на відповідну дату поточного року у розрізі фізичних осіб, отриманого відповідно до запиту ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» Херсонська філія.

Довідки з телефоном: 58-3-18.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *