Найшвидший птах Арабатки

Переглядів: 1 469

У весняний період на Арабатській стрілці можна побачити фазанів (диких курей), які досить вільно та спокійно прогулюються неподалік від водойм, у заростах трав та чагарників. Цього фазанчика ми побачили вчора в с. Щасливцеве на одному з проходів до моря. Він ні трішки злякався об’єктива фотоапарата, і навіть дав можливість сфотографувати себе зблизька во всій красі.
Цікаво, що фазан – птах, який частіше бігає, ніж літає. Та ще й так спритно, що наздогнати його може не кожен собака! Вчені стверджують, що швидкість його бігу – 15 км/год. А коли він літає, то через 80 – 150 метрів стомлюється, і знову переходить на біг.
Фазан – середньоазіатський виходець, і завезений у Європу греками під час подорожей.
За красиве барвисте оперення заможні господарі утримували їх як декоративних птахів, вони були такою собі альтернативою павичам.
І цікаво, що такий барвистий вигляд самець фазана має на відміну від самки не випадково. Орнітологи пояснюють, що своєю яскравістю під час небезпеки вони відволікають увагу ворога від самки.
І ще – м’ясо фазанів завжди вважалося делікатесом навіть на королівських столах. А подавали його зазвичай – на золотих або срібних блюдах у повному оперенні.
Зараз звичай подавати їх до столу в оперенні залишився лише на Святвечір у заможних італійців.

Фото Тимура Аджибілякова

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *