Відбулися громадські обговорення генеральних планів (відео)

Переглядів: 1 818

1 лютого в Щасливцевський сільській раді відбулися громадські обговорення Генеральних планів сіл Щасливцеве та Генічеська Гірка з планами зонування територій з розвитком рекреаційних зон.
В обговоренні взяли участь мешканці сіл та зацікавлені особи. Детально про зонування територій розповіли представники ТОВ «Укргенплану», які є його проектувальниками.
Перш за все, Генеральні плани передбачають розширення меж с.Щасливцеве та с.Генічеська Гірка.
Існуюча територія с. Щасливцеве – 622,3 га, проектна (після розширення)- 2171,96 га. Територія Генічеськоі Гірки наразі складає біля 775,3 га, проектна – майже 1735,3 га.
Для сільської ради це важливо стратегічно, тому що плата від продажу рекреаційних земель, що наразі за межами сіл, буде поступати у сільській бюджет. А це — більш-менш стабільні надходження не лише сьогодні, а й у майбутньому.
Плюс це дасть можливість вирішувати питання по проходам до моря, на які наразі сільська рада не може впливати, адже ними, як землями за межами села, розпоряджається райдержадміністрація та облдержадміністрація.
Генеральними планами розмежовані рекреаційні, житлові, комунальні та громадські забудови.
Зокрема, з західної сторони сіл передбачені побудова об’їзної дороги до Стрілкового, автостанція. Заплановані території для розміщення частини Нацгвардії, сонячних батарей, будівництва очисних споруд.
Передбачена траса під будівництво нової лінії електропередачи 150 кВ. Вона вже погоджена «Херсонбленерго», і вирішення цього питання активно підтримує голова РГА О. Воробйов.
Також згідно генплану, увійдуть в межу села узбережжя вздовж Сивашу та центральний вихід на пляж о.Сиваш у с. Щасливцеве.
І, що важливо для майбутнього рекреаційного розвитку, – запланована територія для набережної уздовж всього побережжя Щасливцеве та Генічеськоі Гірки. Також на пляжах передбачено встановлення додаткових рятувальних постів.
У Генічеській Гірці передбачені паркові зони в районі церкви та б/в «Білий лебідь».
Мешканці також просили врахувати місця під автостоянки біля узбережжя та у приватному секторі, де здається відпочиваючим житло.
Детальніше про генеральні плани в нашому відео: ссилка
Юлія СЛУЦЬКА
Відео – Тимур АДЖИБІЛЯКОВ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *