У с. Щасливцеве відгуляли «Арабатську Масляну»

Переглядів: 2 142
 
З азартом, веселістю та смачними млинцями відгуляли 17 лютого Арабатьску Масляну у парку села Щасливцеве.
Цього разу святковий концерт пройшов на новозбудованій сцені. Мешканців та гостей очікували концертні номери, підготовлені творчими колективами Щасливцевського сільського будинку культури, клубу з Генічеської Гірки та творчими колективами з Новоолексіївки.
На вулиці йшов мокрий сніг, але народні гуляння це не зіпсувало. Люди пригощалися гарячим чаєм, який робили на польовій кухні представники МНС. Та головним частуванням свята були смачні млинці та вареники. Їх готували та безкоштовно ними пригощали на замовлення Щасливцевської сільської ради працівники та студенти ПТУ-27. Доречи, директор училища Анатолій Шведов родом зі Щасливцево, тому завжди люб’язно відгукається на запрошення до участі у Масляній. Млинців було так багато, що їх вистачило усім бажаючим навіть не по одній порції.
На святі також можна було скуштувати шашличок, гарячий шоколод з зефіром, що продавали підприємці.
Веселий настрій викликали жартівливі конкурси, такі, як катання зятем тещі у візку; пригощання «наосліп» млинцями; конкурс на кращого півня, тощо.
Гострі емоції викликало традиційне лазіння на стовп за призами. Це, скажімо, було складно і вдалося не всім. Але все ж-таки всі призи були зняті! Спритним смільчакам дісталися термос, настінні часи, футболка з логотипом Масляної, сковорода, сертифікати на безкоштовне відвідування влітку аквапарку, сафарі-парку. Був, звичайно, на стовпі і «сертифікат» на отримання кабанчика.
Визначалися на заході і кращі винороби села. Бажаючи мали змогу продегустувати домашнє вино та напої міцніше і проголосувати за те, яке більше сподобалося. У результаті, серед виноробів ІІІ місце отримала Тетяна Кобилянська (с.Генічеська Гірка), ІІ місце – Роман Губенко  та І місце – Світлана Бойко (с.Щасливцеве).
Традиційно відбувся розіграш лотереї. Було розіграно 70 призів, а головними призами були два порося та вівця. І навіть експромтом було проведено аукціон виграного: парубок та дівчинка, що виграли в лотерею порося та вівцю, побажали їх тут же продати. В результаті поросятко «пішло» в інші руки за 600 грн., а вівця – за 550 грн. Дія видалася азартною.
Щасливцевська сільська рада висловлює подяку ВАТ «Волна» та фермеру Дмитру Плужнікову за надання «живих» подарунків. А також керівництву аквапарку «Оазіс» та «Сафарі-парку» за подарункові сертифікати. Звичайно ж, не можливо не висловити подяки підприємству «ДревДекор». Саме стараннями цих умільців були вчасно зроблені до Масляної дерев’яні хатинки, візочки, і взагалі, вся ця «дерев’яна» красота у парку – величезна сцена, лавки, тощо.
Свято зібрало багато глядачів. Були гості з сусіднього Стрілкового, з Геніческа, Дніпра, Нижніх Сірогоз. Завітали також на Масляну у Щасливцеве голова райради Андрій Євстратов та заступник голови РДА Гульнара Бекірова.
Завершилося свято традиційно спалюванням опудала зими, залишивши по собі приємні спогади. Отже, чекаємо весни.
Юлія СЛУЦЬКА
Фото Тимура АДЖИБІЛЯКОВА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *