28 червня у селі Щасливцеве на новій стометровій набережній відбувся святковий концерт присвячений Дню Конституції України(відео)

Переглядів: 2 420

28 червня у селі Щасливцеве на новій стометровій набережній відбувся святковий концерт присвячений Дню Конституції України.

Захід почався урочистим підняттям прапора України та виконанням державного гімну.

Привітальне слово було надано голові Щасливцевської сільської ради Віктору Плохушку, який підкреслив важливість дотримання законів Конституції України кожним громадянином, а також згадав про першу у світі конституцію, написану українцем Пилипом Орликом.

Концерт продовжився виступами місцевих творчих колективів та талановитих маленьких співаків. Прозвучали милі серцю українські пісні, емоційні та змістовно глибинні вірші про долю українського народу, була продемонстрована майстерність у танцях не тільки українських, але й дружніх татарського та молдавського народів.

Захід завершився веселими вікторинами та конкурсами на знання конституції України, змаганнями у народних забавах.

Нагадаємо, що День Конституції України відзначають 28 червня. У 1996 році у цей день був прийнятий Основний Закон держави і вже 21 рік поспіль 28 червня в Україні є державним святом. Ухвалення Конституції стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

Конституція 1996 року, з деякими змінами і доповненнями, діє в країні і в даний час. З того часу в Конституцію України зміни вносились 6 разів. Що цікаво, День Конституції – це єдине державне свято, згадка про яке є в самому тексті Основного закону (стаття 161).

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *