В Торонто бізнесменам розповідають про Арабатську стрілку

Переглядів: 2 122

Сьогодні в Торонто на засіданні Канадсько-української торгової палати її президент Зенон Потічний розповідає бізнесменам про Арабатську стрілку та намір співпрацювати з Щасливцевською сільською радою.
Про це повідомив Віктору Плохушко, Щасливцевсьому сільському голові, Геннадій Клименко, директор ТОВ «АРАБАТ-ГРУП».

Нагадуємо, що 26 травня у Києві в приміщенні Будинку Уряду України було підписано Меморандум про співпрацю в реалізації проекту з будівництва туристично-рекреаційного комплексу в с. Генічеська Гірка із залученням канадських інвестицій. Меморандум підписали Віктор Плохушко, голова Щасливцевської сільської ради, та керівник ТОВ «АРАБАТ-ГРУП» Геннадій Клименко в присутності президента Канадсько-української палати Зенона Потічного та голови Генічеської райдержадміністрації Олександра Воробйова

Як повідомив Геннадій Клименко, компанія робила спроби створити рекреаційний комплекс на Арабатській стрілці ще з 2006 року. Був намір побудувати аквапарк. Але за певних причин, не залежних від компанії, реалізувати тоді цей проект не вдалося.

Сьогодні ж, як зазначають інвестори, репутація України у канадському бізнес-середовищі покращилася. Відчувається зацікавленість місцевої влади у розвитку курорту.

Оскільки аквапарк на Арабатській стрілці вже будується, планується побудувати щось інше. Що саме – буде визначено після проведення аналізу інвестиційних проектів. Найближчим часом очікується приїзд у Генічеську Гірку канадських спеціалістів.

Партнером в реалізації цього проекту є Канадсько-Українська торгова палата. Її керівник Зенон Потічний сам родом з України. І в інтерв’ю для «Міст online» він зазначив, що канадські компанії, власники яких мають українське походження, хочуть не лише заробити, але й допомогти державі, в якій народилися їхні пращури.

Вчора Зенон Потічний повернувся в Канаду. А вже сьогодні на засіданні Канадсько-Української палати розповість її членам про підписання меморандуму і про підтримку місцевої влади в реалізації залучення канадських інвестицій. Про результати цього засідання буде повідомлено Щасливцевській сільській раді.

«Зенон Потічний – доволі простий в спілкуванні, – ділиться враженнями Віктор Плохушко, Щасливцевський сільський голова. – Хоча, це та людина, яка спілкується з Президентами країн, входить до складу керівництва діаспори українців світу. Тобто, ми маємо розуміти, який це урівень бізнесмена. Ми маємо пишатися тим, що такі люди звернули увагу на Арабатську стрілку. І зробимо все можливе в рамках закону, щоб їх підтримати. Оскільки підписання меморандуму проходило за підтримки голів облдержадміністрації та райдержадміністрації, то ми очікуємо, що вони будуть сприяти у вирішенні питань в дозвільних органах».

«Завтра, 30 травня, відбудеться засідання сесії Щасливцевської сільської ради, на якій буде поставлено питання щодо співпраці з ТОВ «АРАБАТ-ГРУП». Про прийняте рішення ми проінформуємо», – зазначив Віктор Олександрович.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *