На Арабатській стрілці реставрували ДОТ часів Другої світової війни (фото)

Переглядів: 2 730

До 9 Травня в селі Генічеська Гірка на Арабатській стрілці на місці оборонної лінії біля меморіального комплексу «Гармата» з ініціативи голови Щасливцевської  сільради Віктора Плохушко реставрували ДОТ часів Другої світової війни.

На сайті Нового Візиту,  2 травня вийшла стаття про те, що група активістів на чолі з Віктором Плохушко  розпочали відновлювальні роботи і завершили практично напередодні Дня Перемоги.

 

 

ДОТ був очищений від землі, а прохід до нього обшили дерев’яними дошками. Нагорі встановили поручні для оглядового майданчика і облагородили територію.

Тепер пам’ятне місце стало доступним  не тільки для туристів але і для школярів Щаслвцевської сільської ради . Так 9 травня, учні  Щасливцевської ЗОШ поклали поклали квіти біля пам’ятного знаку та здуже величезним задоволенням відвідали ДОТ  і послухали історію часів другої  часів Другої світової війни.

У реставрації доту брали участь активісти з Генічеська, Щасливцеве та Генічеської Гірки які відгукнулися на заклик голови Щасливцевська сільради: Роман Дюкарев (тренер по дзюдо, генічанін), Владислав Коваль (підприємець), генічанін Андрій Клочко, Микола Кобець з Генічеської Гірки, Насиров Ірандек, Сергій Ярмолка (тесля) і Ігор Щічка з Щасливцеве.

Щасливцевська сільська рада висловлює велику подяку усім хто приняв участь у реставрації  ДОТ часів Другої світової війни.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *