Сьогодні 21 березня колективи Арабатської стрілки у селище Рикове відсвяткували кримськотатарське свято весни Наврез.(фото та відео)

Переглядів: 2 552

Сьогодні 21 березня 2017 року Щасливцевський будинок культури та сільський будинок культури Генічеської Гірки відвідали селище Рикове(Партизани) та відсвяткували кримськотатарське свято весни Наврез.
Колективи Арабатської стрілки вкотре здивували своєю майстерністю і енергією . Дякуємо керівникам ансамблів Азізу Сейтвелиеву, Рамазану Куртбедінову і Сусані Ізмайловій.
Свято Наврез на Сході відзначається 21 березня – у день весняного рівнодення, коли природа природним чином прокидається, коли день дорівнює ночі і з кожним наступним обертанням відвойовує в неї декілька хвилин на користь світу, коли починається новий виток оновлення і настає Новий сонячний рік.
Природі не треба щось спеціально вигадувати, у неї все «свята» розташовуються за особливим точкам Річного кола — точках Сили, коли Сонце, Місяць і вся Природа мають особливі якості.
У день весняного рівнодення народжується нове Сонце і прокидається Земля (недарма день Землі відзначається саме 21 березня).
С.м.т. Риково в перше проводиться такий захід .
Ми сподіваємося , що вдалий початок переросте у щорічну традицію.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *