Верховний Суд постановив остаточне рішення у справі щодо припинення незаконного користування Стрілковим та Архангельським газовими родовищами

Переглядів: 1 695

Верховний Суд підтримав розірвання договору про спільний видобуток природного газу між державним “Чорноморнафтогазом” і ПрАТ “Пласт” Олександра Онищенка. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Як зазначалося раніше, у березні 2014 року між ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» та ПрАТ «Пласт» укладено договір про спільну діяльність.
Відповідно до його умов сторони договору об’єднують свої зусилля з метою видобутку природного газу. Однак такий обов’язок виконано лише ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз», зокрема внесено у спільну діяльність право користування газовими родовищами.
ПрАТ «Пласт» зобов’язувалося внести 71 млн грн, з яких надало лише 1 млн грн, при цьому свідомо використовувало державне майно всупереч інтересам держави та суспільства, допустивши настання протиправних наслідків у вигляді недоотримання державою близько 20 млн грн від продажу газу, видобутого під час здійснення спільної діяльності.
У зв’язку з цим заступник Генерального прокурора звернувся до суду з позовом про визнання недійсним договору.
Рішенням суду першої інстанції, залишеним без змін судом апеляційної інстанції, договір про спільну діяльність визнано недійсним.
Не полишаючи спроб незаконно отримати прибуток, приватною структурою у касаційному порядку оскаржено рішення судів про задоволення позову прокурора.
Завдяки активній участі Генеральної прокуратури України 31.05.2018 Верховний Суд відмовив у задоволенні касаційної скарги ПрАТ «Пласт» та залишив у силі рішення судів попередніх інстанцій.

За інформ. відділу зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *