Приватні підприємці мають повідомляти податкову інспекцію про зміну прізвища чи місця проживання

Переглядів: 1 316

Протягом останнього часу почастішали звернення платників податків – фізичних осіб до територіального органу фіскальної служби Генічеського району щодо надсилання повідомлень – рішень про сплату податків не за тією адресою або не на теперішнє прізвище фізичної особи.
Генічеська ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області нагадує мешканцям району, що фізичні особи- платники податків зобов’язані подавати контролюючому органу відомості про зміну даних, які вносяться до облікової карти протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви за формою та у порядку, визначеними центральним органам виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику (п. 70.7 ст. 70 Податкового кодексу України).
Відповідно до Положення про реєстрацію фізичних осіб – платників податків, фізині особи – платники податків зобов’язані інформувати контролюючі органи про зміну даних (прізвища фізичної особи, місця проживання тощо) шляхом подання заяви за ф. № 5 ДР або за ф. № 5ДРП. Здійснити відповідні зміни можна, звернувшись до Центру обслуговання платників Генічеської ОДПІ в місячний термін.
Слід зазначити, що фізичні особи – громадяни України, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, можуть звернутися для подання Заяви про зміну даних до будь-якого контролюючого органу, незалежно від реєстрації іх місця проживання або відсутності такої реєстрації.

За інф. Генічеської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *