Змагання з дзюдо пройшли азартно та видовищно

Переглядів: 1 817

Сьогодні, 21 квітня, у селі Стрілкове проведено відкриту першість клубу дзюдо «Арабат» серед хлопчиків та дівчат молодшої вікової групи. Турнір присвячено 73-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Відбувся він значно раніше самої річниці, але для цього були вагомі причини. Наші спортсмени планують 29 квітня брати участь у Всеукраїнському турнірі з дзюдо «Кубок Херсону», а вже 5 травня на них чекають змагання Куреш, присвячені святу Хидирлєз, яке організовують у селі Щасливцеве.
Та повернемося до сьогоднішнього турніру. В ньому взяли участь дві команди клубу «Арабат» з сел Стрілкове та Щасливцеве (тренер Шаймарданов Д.), а також борці з ГР ДЮСШ (тренер Халілов Х.) та ДЮСШ №3 м. Мелітополь (тренер Вульчиц С.)
Першим з привітанням до дітей звернувся Стрілківський сільський голова Олександр Пономарьов, в свою чергу його підтримав і колега – Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко, який прибув у складі групи підтримки маленьких спортсменів. Обидва підкреслили важливість проведення змагань патріотичного напрямку, привітали присутніх зі святом Перемоги та урочисто запевнили всіх у тому, що й надалі підтримуватимуть розвиток дитячого спорту на Арабатці. І, звичайно, побажали дітям чесних змагань та перемоги на татамі. А після того як пролунав Гімн, почалися змагання.


Турнір було проведено по змішаній системі, що дало можливість учасникам провести максимальну кількість схваток, в деяких групах борці виходили на татамі 5 разів. Так, це важко і потребує неабиякої концентрації зусиль, та водночас для дитини – це чудовий спосіб накопичувати спортивний досвід.


Видовищні поєдинки були дійсно цікавими, деякі закінчувалися спортивними прийомами на кшталт професійних кидків. А гаряча підтримка маленьких спортсменів уболівальниками була чутна далеко за межами спортивного залу через відкриті вікна.


Особливо тішить той факт, що у змаганнях було багато дебютантів – дітей, що виходили перемагати чи не вперше. Нікого не залишили байдужими азартні та цілеспрямовані сестрички-близнюки Куртбєдінови Софіє та Едіє, а також – Каміла Куртумєрова. Цікаво, що суддею на татамі був вихованець нашого клубу дзюдо «Арабат» – Зєвадінов Рінат, а Плохушко Еля, Журавльов Данііл та Сулейманов Іслям брали участь у процесі суддівства під час змагання.
Всі присутні залишилися задоволеними високим рівнем організації змагань. Кожен з присутніх отримав на пам’ять календар з побажаннями завітати до Стрілкового ще не один раз. Призери нагороджені грамотами та медалями. А наші гості з м. Мелітополь поїхали додому з неабиякими спортивними трофеями. З ГР ДЮСШ (тренер Халілов Х.) брат та сестра – Куртумєрови Каміла та Едем – посіли ІІІ  та ІІ місця.
А результати наших вихованців наступні:
І місце – Сеітвелієв Ельдар та Новосєльцева Дар’я (с. Щасливцеве), Гафаров Марлєн та Сулейманов Енвер (с. Стрілкове).
ІІ місце – Сердюк Віталіна та Ебубекір Ісмаіл (с. Щасливцеве), Богер Данііл та Тєряєв Олексій (с. Стрілкове).
ІІІ місце – сестрички Куртбєдінови Софіє та Едіє, Асанова Севіля, Плохушко Артем (с. Щасливцеве), Рангаєв Іван та Новосадович Дмитро (с. Стрілкове).
У командному заліку із незначним відривом перемогла мелітопольска команда (вони отримали великий пам’ятний кубок), а окремі команди с. Щасливцеве та с. Стрілкового посіли ІІ та ІІІ місця відповідно.
Побажаємо дітям успіхів у наступних змаганнях!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *