Про обробку полів пестицидами

Переглядів: 2 614

За останній час до Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надходять звернення від мешканців області на порушення санітарних вимог при обробці полів та садів хімічними засобами. У зв’язку з цим нагадуємо господарствам про необхідність дотримання правил застосування пестицидів і агрохімікатів у сільському господарстві.
Зокрема, всі роботи з пестицидами слід проводити в ранкові (до 10) і вечірні години при мінімальних висхідних повітряних потоках (3- 4 м/с).
Завчасно потрібно сповіщати власників суміжних сільськогосподарських угідь та об’єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів. У радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, встановлюються попереджувальні написи.
Категорично забороняється застосування пестицидів у межах першого поясу (суворого режиму) зони санітарної охорони поверхневих та підземних джерел господарсько-питного водопостачання.
Виконання авіаційних робіт по застосуванню пестицидів у сільському і лісовому господарстві повинно здійснюватися у відповідності до вимог ДСП 382-96 «Державні санітарних правила авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві України».
Авіаційне застосування мінеральних добрив та біопрепаратів повинно здійснюватися при дотриманні санітарно-захисної зони від ділянок обробок до населеного пункту, тваринницьких і птахоферм, джерел водопостачання – не менше 500 м при швидкості вітру до 8 м/с.
За інформацією ГУ Держпродспоживслужбі у Генічеському районі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *