Сільській голова Віктор Плохушко звітував перед громадою і відповів на запитання

Переглядів: 1 986

21 березня Щасливцевський сільській голова Віктор Плохушко звітував перед громадою за роботу, проведену у 2017 році. Звіти відбулися окремо в кожному населеному пункті сільської ради: у Приозерному, Генічеській Гірці, Щасливцеве.
Окрім звітування, це нагода поспілкуватися з мешканцями громади, почути їх пропозиції, запитання, яких до представників влади як завжди предостатньо.
Зазначимо питання, з якими люди зверталися до сільського голови.
У с. Генічеська Гірка цікавилися переходом на нову систему збору сміття – влітку село буде переведено на подвірний збір сміття з індивідуальних баків, а не з контейнерних площадок. При цьому вартість вивозу сміття залишиться без змін. Хвилювало людей, чи передбачені у новому генплані проходи до моря. Як зазначив Віктор Олександрович, у нових генеральних планах проходи передбачені. Також мова йшла про те, що вже влітку очікується відкриття ФАПу – відбулася заміна підрядника і залишилося доробити опалювальну систему та незначні внутрішні роботи. Крім цього, мешканці просили розглянути можливість побудови дитячого майданчику не тільки біля пам’ятного знаку «Пушка» (тут планується розбити паркову зону), а й біля комплексу «PapaDeMore».
Дуже турбує мешканців і забезпечення електроенергією влітку, чи доведеться їм знову терпіти її відсутність? Як зазначив Віктор Олександрович, новий керівник Генічеського РЕЗ визнав нинішній стан електроліній на Арабатській Стрілці незадовільним, тому наразі відбуваються планові відключення – це їх ремонтують. Отже, дуже сподіваємося, що таких великих проблем влітку вже не буде.
У селищі Приозерному мешканці наголосили на необхідності спілу «аварійних» старих дерев, пофарбуванні водонапірної башти, і також побудови дитячого майданчика. У селищі багато сміття, і сільський голова запропонував знайти людину, яка б регулярно прибирала, адже мається вакансія робітника з благоустрою. Одна з найбільших проблем мешканців Приозерного в тому, що знову не ходить автобус.
У Приозерному та Генічеській Гірці також просили побудувати громадські вбиральні (як це зроблено у парку с.Щасливцеве).
Під час звіту у с.Щасливцеве, люди цікавилися, коли вже буде освітлення на вулицях Зеленій, Р.Кузнєцова та Сиваській (в північній стороні села). Як повідомив сільській голова, все готово, і вже очікується підключення. Також були питання стосовно будівництва ще одного дитячого садка, амбулаторії та підсипки доріг, іншого. Що стосується якості водопостачання, то задля усунення напругі влітку, будуть підключені додатково 4 свердловини.
Це те, що стосувалося одних з основних питань до сільської влади. Повний звіт сільського голови за роботу у 2017 році буде опубліковано на сайті ради найближчим часом.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *