У селі Щасливцеве відбувся вечір пам’яті Номана Челебіджіхана

Переглядів: 1 663

21 лютого в Щасливцевському сільському будинку культури відбувся районний  захід присвячений 100 річчю від дня трагічної загибелі великого   кримськотатарського діяча, політика, першого Муфтія Криму, Літви, Польщі та Білорусії Номана Челебіджіхана. Бо саме на нас покладено обов’язок оберігати історію кримськотатарського народу та не дати нащадкам забути ім’я справжнього патріота, який поклав своє життя на вівтар боротьби за єдність та процвітання великої нації.

На заході були присутні: Консультант з питань реінтеграції та деокупації АРК Представництва Президента України в АРК Тетяна Покидько, голова Херсонського меджлісу кримських татар Ленур Люманов, заступник голови Генічеської районної державної адміністрації, член Міллій Меджлісу кримськотатарського народу Гульнара Бекірова, заступник Щасливцевського сільського голови з питань діяльності виконкому Ольга Бородіна, начальник Відділу культури Генічеської РДА Вікторія Сухорукова, голова Чонгарської сільської ради Галина Коваль, начальник внутрішньої політики РДА Світлана Шворак,  Селіме Аблязова Громадське об’єднання “Земляцтво” кримських татар в Генічеському районі та члени громадського об’єднання “Аскер”.

 Виступи творчих колективів та окремих  виконавців – народного ансамблю барабанщиків «Атеш» (керівник: Рамазан Куртбедінов), автора віршів та пісень Еміне Зіадін,  Майє  Лукашук, Ельдара Сетвелієва не залишили нікого байдужими та запам’ ятаються усім надовго. Також цього року традиційно було проведено показовий виступ з національної боротьби “Куреш” яка, сьогодні є символом боротьби за повернення Криму до складу України. Вихованці тренерів Даміра Шаймарданова та Халіла Халілова продемонстрували справжні бійцівські якості. Гульна Бекірова та Ленур Люманов презентували  бійцям професійну форму для  занять з боротьби куреш. 

Також учнями Щасливцевської ЗОШ були підготовлені малюнки на тему “Довгий шлях до Криму”. Начальник Відділу культури Генічеської РДА В. Сухорукова презентувала  концелярські товари для школярів, які прийняли участь у заході.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *