У с. Щасливцеве відбувся турнір, присвячений Героям Небесної Сотні

Переглядів: 2 649

24 лютого у Щасливцевському будинку культури відбувся V-й, вже традиційний, турнір з дзюдо, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Не зважаючи на складні погодні умови, на турнір приїхали юні борці із Каховки, Мелітополя, м.Генічеська та смт.Риково.


Загалом, враховуючи і хлопців з Арабатської стрілки, у турнірі взяли участь 70 спортсменів.
Церемонію відкриття турніру підготовили та провели директор Щасливцевського будинку культури Ольга Саютіна та художній керівник Сусанна Сейтвелієва, яка є чудовою україномовною ведучою. Організатори турніру дуже вдячні їм безвідмовність та постійну активну участь у підготовці змагань.

Турнір відкрила теплими привітальними словами секретар Щасливцевської сільської ради Ірина Пуляєва. Вона не лише підкреслила важливість патріотичного напряму цього турніру, а й завірила присутніх, що сільська рада і в подальшому буде сприяти всебічному розвитку наших дітей. Адже важливо, щоб вони росли сильними, здоровими і були справжніми патріотами.
Змагання відбувались між хлопцями 2009 – 2010 р.н. та 2007 – 2008 р.н., а також між дівчатками 2006 – 2008 р.н.


Всього розіграно 14 призових комплектів (статуетки, медалі на стрічці з національним орнаментом, грамоти), які заздалегідь придбали на кошти Щасливцевської сільської ради.
Враховуючи, що організовувати дальні поїздки на турніри складно, тренери вирішили провести змагання за круговою та змішаною системами. Це значно збільшило час проведення змагань, аде дало можливість хлопцям провести максимальну кількість поєдинків.


Турнір відбувся у теплому затишному залі Щасливцевського будинку культури. Татамі були розміщені на сцені, що було зручно для глядачів, які розташувалися у комфортних кріслах. Поряд була медична сестра Ольга Прокопнєва, також було виділене місце для дитячої розминки. Кращих умов для проведення турніру і не вигадати.


Усі хлопці продемонстрували цікаву боротьбу, а рівень їх майстерності знайшов відображення в гідно завойованих нагородах. Дуже бурну підтримку своїм борцям проявляли мелітопольці, так що, мабуть, багато хто з них втратив тут свій голос.


Було дуже багато яскравих поєдинків, красивих кидків, були й сльози поразки…
Всім без виключення сподобалася боротьба дівчат, серед яких, на жаль, цей вид спорту не достатньо популярний.
Наші гості увезли немало нагород. За підсумками турніру маємо такі результати.


ДЮСШ № 3 м.Мелітополя (тренер С.Вульчиц) отримала 4 перших місця, 4 – других та 6 – третіх місць!
ДЮСШ м.Каховка (тренер М.Мозгова)- 4 других місця, 1 третє місце.
ГРДЮСШ м. Генічеськ (тренер Х.Халілов) посіли 5 – перших місць та 2 – других місць.
КРДЮСШ Генічеськ – Риково (тренер Р.Дюкар) – 3 перших, 3 – других та 6 третіх місць.
Наш клуб дзюдо «Арабат» (тренер Д.Шаймарданов) посів такі місця:
І м. – Віталіна Сердюк та Ліда Сафарова, ІІ м.- Дар’я Новосельцева, ІІІ м. – сестри-близнючки Софія та Едіє Куртбєдінови, Севіля Асанова (всі дівчата із с.Щасливцеве), а також хлопці Олег Удовицький, Олексій Теряєв та Богдан Іваницький (с.Стрілкове).
Не зайвим буде зазначити, що декілька потенційних чемпіонів та призерів цього турніру не встигли взяти в ньому участь. В цей же час вони були у Києві на Куреші, присвяченому пам’яті Номана Челебіджихана.
Оскільки до столиці відправилися добрі борці, то й там вони виступили гідно (та це вже інша історія).
Чудово проведений турнір відбувся завдяки зусиллям Щасливцевської сільської ради та працівників Щасливцевського будинку культури, а також усіх тренерів та батьків юних спортсменів, які приділяють багато уваги вихованню підростаючого покоління.
Хлопцям є на кого рівнятися, і один з прикладів сучасності – немеркнучий подвиг Героїв Майдану.
Лариса ШАЙМАРДАНОВА
Фото Тимура АДЖИБІЛЯКОВА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *