Щасливцевська сільська рада зібрала понад мільйон гривень туристичного збору(фото та відео)

Переглядів: 4 252

12 грудня Щасливцевська сільська рада урочисто підбила підсумки туристичного збору в курортному сезоні 2017 року. В порівнянні з минулим роком, він зріс майже на 170 %, і складає 1 мільйон 5 тисяч 701 гривні.
Це 83 % від показника туристичного збору всього Генічеського району і 37 % від показника всій Херсонщини.
«Підсумки підводимо саме зараз, бо ми чекали 20 листопада, коли завершиться термін сплати туристичного збору, щоб мати остаточні результати», – зазначив голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко.
Віктор Олександрович подякував усім сумлінним платникам туристичного збору на території ради, а також КП «Комунсервіс» (директор О.Коновалов) і ФОП Кобець О., які займалися його збором.
Кращі платники туристичного збору були відзначені грамотами та пам’ятними статуетками.
Серед юридичних осіб найбільший туристичний збір сплатила база відпочинку «Меліоратор», на 2 місці – філія «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель» ПАТ «Укрзалізниця» (це пансіонати «Прибій», «Запоріжжя», табір «Сокіл»), на 3 місці – пансіонат «Експрес».
Серед фізичних осіб на 1 місці – Айше Фука, на 2 місці – Дмитро Резнік, на 3 місці – Юлія Білозерцева. Для них заохоченням також стане можливість безкоштовного рекламування своїх приватних садиб на білбордах, які до наступного курортного сезону встановить сільська рада.
Трохи статистики
На заході також були присутні начальник Генічеської ОДПІ Олена Романченко, представники Генічеської райдержадміністрації Наталя Бінько та Ірина Стахієва.
Олена Романченко повідомила, що загальна сума туристичного збору по Генічеському району – 1 млн.214 тис. грн.
З них 11 % – це туристичний збір Стрілківської сільської ради (136 тис. грн) , 6 % – Генічеської міської ради (72 тис.грн), і 83 % – Щасливцевської сільської ради.
Всього в Херсонській області зібрано 2 млн. 681 тис. грн. туристичного збору. В Скадовську – 520 тис. грн (19 % обласного показника), в Гопрах – 636тис. грн. (24 % обласного показника), плюс збір Генічеського району, про який казали вище (45 % обласного показника).
«Щасливцевська сільська рада, безумовно, є лідером Херсонської області з організації та сплати туристичного збору», – сказала Наталя Бінько та зазначила важливість прозорих витрат цих кошт, щоб люди бачили, як вони своєю працею покращують інфраструктуру курорту.
На що витратиться туристичний збір?
На кошти туристичного збору на території Щасливцевської сільської ради планується виготовлення і встановлення вуличних показників, вуличних рекламних гучномовців, облаштування громадських проходів до пляжу. Частина коштів буде залучена на виготовлення проектно-кошторисної документації з ремонту та облаштування дороги Генічеськ – Стрілкове, інше.
Як заначила секретар Щасливцевської сільської ради Ірина Пуляєва, також планується виготовлення рекламної продукції, яка буде позиціонувати нашу Арабатську стрілку, як гідне місце відпочинку.
Зокрема, це видавництво двомовного рекламного каталогу про Арабатську стрілку, встановлення на території ради рекламних білбордів, розробка логотипу Арабатської стрілки, тощо.
На офіційному закритті сезону були також представлені данні оператора мобільного зв’язку «Київстар» стосовно кількості людей, що знаходились на Арабатській стрілці більше трьох діб в період з 2014 по 2017 рік.
Дані подала аналітик Щасливцевської сільської ради Мотика Людмила.
Також відбулася довгоочікувана презентація промо-ролика про Арабатську стрілку.

Юлія Плохушко

Докладніше про захід, в нашому відео:

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *