Правила поведінки на морi в жарку пору року

Переглядів: 1 356

З метою попередження нещасних випадків.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення на Арабатській стрілці та інших прибережних районах дає рекомендації населенню щодо правил безпеки в умовах спекотної погоди, яка охопила всю Арабатську стрілку.

Просимо уважно ознайомитися з наступними рекомендаціями:

1. Пийте достатню кількість рідини – близько 2,5-3 літрів за добу. Найкраще столову мінеральну воду, колодязну, або зелений несолодкий неміцний чай, трав’яні настої. Не пийте солодку газовану воду – вона не втамовує спрагу, а тільки викликає її. Вживайте в їжу більше овочів і фруктів.

2. Не перебувайте на сонці з непокритою головою, навіть нетривалий час. Обов’язково одягайте головний убір. Вибирайте одяг з легких та натуральних матеріалів, уникайте тісного одягу. По можливості залишайтеся в прохолодних або кондиціонованих приміщеннях протягом того часу, коли сонце перебуває у своїй найбільш активній фазі.

3. Уникайте задушливого громадського транспорту, особливо з 12.00 до 16.00. Людям старшого віку радимо перенести свої справи на ранок або вечір.

4. У спеку у людей, особливо гіпотоніків, часто трапляється непритомність. Якщо у вас після перебування на сонці або в задушливому приміщенні з’явилося відчуття втрати рівноваги і свідомості, нудоти, метушні перед очима, терміново перейдіть у тінь, вийдіть на свіже повітря.

5. Не вживайте алкоголь. Будьте обережні з алкогольними напоями особливо біля води і на пляжі. Спека під сорок градусів плюс алкоголь, який розширює судини, і вода з температурою 20-25 градусів викликають рефлекторний спазм судин, внаслідок чого може виникнути зупинка серця навіть на мілині. Тому перед купанням – ніякого алкоголю! Навіть неміцного.

6. Якщо ви приймаєте ліки, відкоригуйте у лікаря схему лікування. Гіпертоніки, які приймають сечогінні препарати, ретельніше контролюйте тиск: через в’язкість крові змінюється концентрація ліків, а з ним і артеріальний тиск.

7. Звертаємо особливу увагу тих, хто приймає антибіотики: вам взагалі не можна бути на сонці, у вас висока фоточутливість!

8. Не виходьте засмагати на пляж в «годину пік» – з 12 до 16, тому що можна отримати сонячний удар. Важливо й інше: сонце – серйозний онкогенний фактор, і в цей час його промені дуже шкідливі.

9. Перед входом у воду необхідно охолонути в тіні, не рекомендується пірнати в воду, перепад температур є причиною спазму судин серця.

10. Спортсмени і любителі здорового способу життя, перенесіть фізичні навантаження на ранок з 6.00 до 8.00 або після 20.00.

11. Будьте обачними з кондиціонерами!

Якщо ви прийшли з вулиці спітнілі і сіли під кондиціонер або вентилятор, можна спровокувати застуду, активізувати хронічний герпес, інші хвороби.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *