У с. Щасливцеве відбувся святковий захід на честь дня шанування кримськотатарського прапора під назвою “Два прапора – одна Батьківщина”(відео)

Переглядів: 1 149

26 червня у с. Щасливцеве відбувся святковий захід на честь дня шанування кримськотатарського прапора під назвою “Два прапора – одна Батьківщина”.

На заході талановита кримсько-татарська молодь розповіла про історію прапора та його символіку, були представлені номери самодіяльності: співи та гра на барабанах.

Із розповіді ведучих можна було дізнатися багато цікавого, а саме:

Вперше національний кримськотатарський прапор був затверджений Курултаєм кримських татар 1917 року.

Саме цього дня у 1991 році, вперше після багатьох років вигнань і поневірянь, відновив роботу представницький орган – Курултай кримськотатарського народу.

Кримські татари, що поверталися з депортації на свою історичну землю, продемонструвавши всьому світові незламність духу, відродили самобутню традицію самоврядування, національну символіку.

Кримськотатарський прапор став невід’ємним символом єдності, наступності поколінь і багатовікової боротьби кримських татар за свою свободу.

У поєднанні синіх та золотистих кольорів цього прапора, так само, як у синьо-жовтих кольорах Державного Прапора України – життєва сила і мрія про мирне, вільне та заможне майбутнє. Спільна Батьківщина, спільна мета – повернення тимчасово анексованого ворогом Криму – ще більш ріднять українців та кримських татар.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *