Канадцям дозволили викупити землю на Арабатській стрілці

Переглядів: 2 532

Виконання Меморандуму про співпрацю з канадцями почалось через один робочий день після його підписання. 30 травня Щасливцевська сільська рада одноголосно прийняла рішення про надання згоди ТОВ «АРАБАТ-ГРУП» на викуп земельної ділянки в селі Генічеська Гірка за адресою вул. Набережна, 27-А. Ділянка розміром в 20 га знаходиться на північній стороні аквапарку, що будується. Її цільове призначення – будівництво та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення та розміщення оздоровчого закладу.

Рішення депутати прийняли одноголосно на 39 сесії сільської ради 7 скликання.

В рішенні передбачається, що між Виконавчим комітетом Щасливцевської сільської ради та ТОВ «АРАБАТ-ГРУП» буде укладено договір. Згідно нього, інвестор має сплатити авансовий платіж в рахунок майбутньої оплати – 20 % від нормативної грошової оцінки ділянки.

Наступним кроком виконком ради має замовити експертну грошову оцінку цієї ділянки та надати її на затвердження сільській раді. Після цього буде прийнято рішення про передачу ділянки ТОВ «АРАБАТ-ГРУП» шляхом викупу.

«Дана ділянка знаходиться в оренді на 49 років у ТОВ «АРАБАТ-ГРУП» ще з 2007 року та давно прагнуло її викупити. Чому рада на це пішла зараз? Бо в даному випадку ми маємо справу з іноземними інвесторами, а вони не стануть вкладати гроші, маючи великий ризик. Якщо ми не дозволимо викуп, то все залишиться без змін. А так ми отримаємо розвиток території: вкладання іноземних інвестицій, сучасний рекреаційний об’єкт, робочі місця. Все це сприятиме розвитку Арабатської стрілки. Керуючись перевагами, які в результаті отримає громада, депутати і приймали рішення», – прокоментував прийняте сесією рішення Віктор Плохушко, Щасливцевський сільський голова.

Також Віктор Плохушко зазначив, що ця подія важлива для репутації курорту: «Ми прагнемо залучати іноземні інвестиції, щоб курорт міг розвиватися та працювати весь рік. Щоб в світі про нас знали і як про гарне місто відпочинку, і як про можливість для бізнесу. Тому влада намагається діяти швидко, чітко і прозоро. Що ми зараз і демонструємо».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *