У селі Щасливцеве відбувся вечір пам’яті Номана Челебіджихана.(фото та відео)

Переглядів: 1 822
 
Сьогоднішній день Арабатська стрілка провела під гаслом “Боротьба продовжується”.
23 лютого – цей день є знаковим для усього кримсько-татарського народу, бо саме в цей день,99 років тому,було зверськи вбито видатного кримського суспільно-політичного діяча, першого голови уряду Кримської Народної Республіки,організатора I го Курултая кримсько-
татарського народу, I го Муфтія Крима, Літви, Польщі та Білорусії Номана Челебіджихана.
 
Щасливцевський будинок культури провів заклад до дня смерті Номана Челебіджихана.
На цьому закладі були присутні дуже поважні гості, серед яких Муфтій Духовного управління мусульман Криму – Аджи Айдер Ефенді, координатор громадської блокади Криму Ленур Іслямов,Голова районної державної адміністрації Олександр Воробйов та його другий зам. Гульнара Бекірова, яка засумісництвом є представником Меджлісу кримсько-татарського народу та Абмеджит Сулейманов, який також є представником Меджлісу.
Протягом усього заходу ,учасникам вдалося утримувати мешканців та гостей села на на одному
диханні.
Ведучі захоплювали своїми промовами українською та кримсько-татарською мовами,а
декламування віршів “Когда мы вернёмся” Надією Гайслер та “Ант єткен мен”(українською мовою) Алімом Муследіновим примусили багатьох плакати.
 
Після основної частини заходу було проведено невеликий турнир з боротьби на ременях
Куреш.В спортивних змаганнях прийняли участь 20 юних борців клубу дзюдо “Арабат”, із сел
Щасливцеве та Стрелкове.
 
Національна бортьба “Куреш” сьогодні є символом боротьби за повернення Криму до складу Украіни.Незважаючи на те ,що для наших хлопчиків – це був перший відкритий бій з” Куреш”,
вони демонстрували справжні бійцівські якості. Переможці отримали не тільки дипломи за участь та медалі,а також живі призи – баранів.
.Двох радо предоставив міський депутат Марат Зевадинов, а одного  було привезено бійцями батальону ім. “Номана Челебіджихана”.Його було передано самим Ленуром Іслямовим.
За традицією переможці ,які отримали баранів у подарунок, а це-Іслям Сулейманов ,Алім
Муследінов та Артем Плохушко,(який отримав свій приз за стійкість),мали пройти, три круги по
татамі з бараном на плечах. Через те, що барани були переконливих розмірів,їм довелося вдатися до допомоги почесних гостей заходу.
Шквал позитивних емоцій від цікавого організованого вечора, щедрості спонсорів не залишили ні кого байдужими та запам’ятається усім надовго.

 
 
 
 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *